Kőbányai Virtus

Nézz dokumentumfilmeket!

#karanténkontent #2

2020. március 31. - Kőbányai Virtus

Az üres budapesti utcákat bemutató videók is jól példázzák, hogy sokunk élete megváltozott amióta a koronavírus járvány valósággá vált nálunk is. Aki csak teheti otthon marad, kevesebbszer megy bevásárolni, nem érintkezik még a legközelebbi családtagjaival sem, ha azok veszélyeztetettek. Távmunka, digitális oktatás skype-os sörözés. A kényszer előhozza a kreatív energiákat. Én is felülök a kontentvonatra és ajánlok néhány a lakásban végezhető tevékenységet, hogy közösen tudjunk fejlődni a karantén ideje alatt is!

2. Dokumentumfilmek

Filmet nézni jó, mert kiszakít egy kicsit a valóságból és elképzelhetjük, hogy egy másik világban élünk. A dokumentumfilmek viszont egy másik valóságot mutatnak be, amivel többet tudhatunk meg a világunkról. És minél jobban ismerjük, hogy mások hogy élnek, milyen nehézségeik vannak, annál inkább egy közösségnek gondoljuk magunkat velük. És azok akik megértik, hogy mi emberek mind egy közösségbe tartozunk, szolidárisabbá lesznek és nem gyűlölettel fordulnak az ismeretlenekhez. Tehát a jó dokumentumfilmek a világ békéjéhez járulnak hozzá.

A BIDF - Budapesti Nemzetközi Dokumentumfil Fesztivál már ötödik éve kerül megrendezésre. Én idén voltam először, de rögtön elkapott a hangulat és meg is néztem négy filmet. A legmegrázóbb és legemlékezetesebb a Kislányomnak Samának című volt, amelyik azt mutatja be, hogy lehet embernek maradni háború idején. A film az aleppói szír forradalom és az utána következő harcok közepette mutatja be egy kislány és családjának életét.

Aleppó a humanitárius katasztrófa szélére sodródott | 24.hu

Ha nem tudtam volna a film előtt, hogy igaz a történet azt mondtam volna utána, hogy ilyen is csak a filmekben van. De nem így van, tényleg léteznek emberek akik az utolsó pillanatig képesek harcolni a szabadságukért, bármilyen áron. Ajánlom mindenkinek aki szeretné látni, hogy milyen helyzetből menekülnek Európába emberek és azoknak is akik hisznek benne, hogy az egyéni jólét hajszolása nem kielégítő és igazán jól élni csak akkor lehet ha egy közösség tagjaként mindenkiért dolgozunk.

Az extra vetítések elmaradása miatt, most online is megtekinthető a film. És ha nem elég a dokukból, akkor jelenleg még nyolc filmet tudtok megnézni kedvezményes áron.

Jó filmezést!

A bejegyzés trackback címe:

https://kbnyvrts.blog.hu/api/trackback/id/tr3515576460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása