Kőbányai Virtus

Kétfrontos háború Magyarországon

2020. március 22. - Kőbányai Virtus

DISCLAIMER: A következő írásban háborús hasonlatokat fogok használni. Ezzel nem azt állítom, hogy háború van és azt sem,  ez bárkit felhatalmaz arra, hogy háborús cselekményeket kövessen el!

A felelős magyar állampolgároknak a jelenlegi válságos helyzetben kétfrontos háborúban kell küzdenie. Egyfelől világjárvány van, ami miatt a közösség érdekében mindenkinek változtatnia kell a szokásain és jobban odafigyelni arra amit csinál. Másfelől már majdnem tíz éve küzdünk egy csapat hatalom- és kontrollmániással akik a magyar jogrendszer kiskapuit kihasználva, fokozatosan totális hatalomra tesznek szert. Így nálunk nem elég rendesen kezet mosni, otthon maradni és bízni abban, hogy mások is odafigyelnek. Magyarországon azt sem szabad elfelejteni, hogy egy olyan rendszerben élünk amelynek célja, hogy mindenáron hatalomban maradjon a szűk vezető elit. Minden egyes tevékenységet ez a cél vezet, nem az, hogy jobban éljenek az állampolgárok, élhető maradjon a környezetünk vagy csökkenjen a szenvedők aránya. És természetesen a hatalom megtartásáért semmi sem drága és minden lehetőséget kihasználnak. Jó példa erre Komló fideszes polgármestere, aki a megválasztott képviselők megkérdezése nélkül elfogadta a költségvetést, majd mivel ellenzéki többségű a közgyűlés elvette a fizetésüket is, mindezt a vészhelyzetre hivatkozva. (Kép forrása)

Nem érdemes jobbra számítani a központi vezetéstől sem, hiszen már is benyújtották a "majdnem totális hatalom örökre" törvényt, amit az Origo eufemisztikusan koronavírus-törvények nevez. És természetesen ezzel folytatódik is az ellenzék további mocskolására.

Nézzük az egymással szemben álló seregeket.

Narancssárga lobogók alatt menetelnek a fideszes önkormányzati képviselők, polgármesterek, a bürökráciacsökkentet több száz államtitkár, akik földet dohányboltot és egyéb megrendeléseket kapnak. Ők a közlegények, akik a legalsó szinten leginkább gyakorlati munkával járulnak hozzá a sikerhez. Ők legtöbbször saját megélhetésük miatt vannak ilyen pozícióban, néhányan pedig valóban konzervatív elkötelezettségűek és beleragadtak ebbe a szerepbe. A következő szinten vannak a tisztek akik még mindig nem hoznak döntéseket viszont már komoly erőforrások felett rendelkeznek. Kubatov és az ő híres listája, miniszterek akiknek a mondatai azért befolyással vannak a párt megítélésére, a miniszterelnökség vezetője és az összes papagáj akinek mantráznia kell a propagandát mint szóvivő vagy beszélő fej. Az, hogy ki van konkrétan a Hadvezér haditanácsába azt nehéz megmondani. Sokan mondják Habonyt vagy Rogánt, Kövér neve is felmerül. Mindenesetre kevés olyan ember lehet ebben a körben akire valóban hallgat a Hadvezér. Persze fontos, hogy milyenek a harcoló alakulatok, de tudjuk, hogy az egyik legfontosabb, hogy a hátország. A Hadvezér tanult a korábbi hibákból és tudja, hogy akkor működik jól a hátország ha kérdés nélkül támogatja a harcot.

Képtalálatok a következőre: pénztáros lőrincs

A G nap után kiderült, hogy nem lehet önálló emberekre bízni a pénzek kezelését így esett a választás Pénztáros Lőrincre. Aki pedig lényegében úgy áraz túl bármilyen beruházást ahogy szeretne, hisz csak ő nyerhet. Majdhogynem végtelen keret áll így a háború támogatására. De a médiával is ugyanez történt, folyamatos átalakítások árán elérték, hogy már csak olyan emberek készítsenek műsorokat akik teljesen beállnak a sorba. Korábban rövid összefoglalóban mutattam be, hogy ahogy a vírus megjelenése után első sokk elült, már folytatja is a mocskolódást a propaganda. És végül természetesen a legfontosabb hátország, a szavazók. Először Orbán foglyul ejtette a Fideszt majd még a fiatalos lendületével és nyugatos elköteleződésével magához vonta az összes jobboldali szavazót. Ekkor még polgári Magyarországot ígért, aztán szépen lassan állították át a kommunikációt mindig azt szem előtt tartva, hogy a legtöbb embert szólítsák meg. Véleményem szerint három kategóriába lehet sorolni a Fidesz szavazókat. Először is akik jól élnek belőle, a közkatonák. Azok akiknek simán jó ez a rendszer a CSOK miatt vagy az adókedvezmények miatt. És végül a meggyőződésesek. Ezek vagy még mindig a konzervatív pártot látják a fideszben, vagy nem tudják megkülönböztetni a tájékoztatást a párt propagandától. Így áll hát össze Orbán Hadvezér narancssárga hadserege

Kik állnak az ellentétes oldalon?

Az ellentétes oldalon nem egy egységes hadsereg áll. Sok kisebb többé kevésbé rendezett csapat, amelyeknek a vezetői most próbálják a korábban egymás ellen harcoló feleket kibékíteni és csatába küldeni a közös ellenfél ellen. Ezen az oldalon alig különböztethetőek meg a közkatonák és tisztek, mert mindannyian a fronton harcolnak. Közös Hadvezér és hadi tanács hiányában közös stratégia sincsen, sőt a hadmozdulatok legtöbbször csak az ellenfél mozgásaira reagálnak. Mint ahogy írtam a tisztek, pártvezetők, polgármesterek, országgyűlési képviselők is a frontvonalban harcolnak ezért elég sok esik el közülük  folyamatosan vagy szereznek olyan sérüléseket amivel már nem tudják rendesen ellátni. Jó példa erre Vona Gábor, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a belülről megbuktatott Botka László. A tisztek nem tudnak feljebb emelkedni és végül hadvezérekké válni, mert a folyamatos tűzharcokkal vannak elfoglalva. A hátország itt sokkal gyengébben szervezett. A független médiák nem propagandaként működnek így ezen oldal hibáit is bemutatják. A gazdasági hatalom lényegében elolvadt alig maradt belőle valami. A szavazótábor elképesztően különböző dolgokat gondol a világról így nehéz egyesíteni a közös cél érdekében. Ilyen nehézségekkel küzd tehát az ellenoldal, aminek remélem a célja az, hogy újra demokratizálja az országot és átvezesse az országot a huszadik századból a huszonegyedikbe, ezáltal csökkentve az egyenlőtlenségeket és fenntartható jövőképet adva a fiataloknak.

Mi a teendő?

Végül is mi szűrhető le egy ilyen elemzésből? Mit kéne tennie az ellenzéknek, hogy megnyerhesse a háborút?Egyértelműnek látszik, hogy először is szükség van egy hadvezérre és egy az ellenzéki szavazókat demokratikusan reprezentáló hadi tanácsra. Egy lehetséges megoldása egy ilyen szervezet kialakításának Vona Gábor árnyékparlament ötlete.

Egy közös platform ahol az ellenzék normálisan vitatkozva beszélhet az ország valós problémáiról és nem a frontvonalban darálja le az embereit. Ha kialakulna a közös stratégia, akkor végre a szavazótáborok helyzete is letisztázódhatna hiszen kiderülhet, hogy kik azok akiknek ez a stratégia vállalhatatlan. A régi elhasználódott politikusokat félre kell állítani és új kreatív lendületes embereket kell felépíteni. Szükség van még nagyon sok harcoló emberre, olyanokra akik vállalják a konfrontációt hajlandóak közösségi eseményeket szervezni akciókat végrehajtani. A hátországnak pedig támogatni kell minden emberét, közös kiállásra van szükség mint a fidesznél. A gazdasági különbségek nem lesznek leküzdhetőek, de kreativitással és sok munkával képesek lehetünk hasonló eredményt elérni. Az ellenzéki politikusoknak be kell mutatniuk, hogy máshogy is lehet politikát csinálni, nem csak cinikusan azt gondolva, hogy csak mi tudjuk megoldani a problémát. Az ellenzéki politikusoknak meg kell hallgatni az embereket, rugalmasnak és agilisnek kell lennie,

nem szabad belekényelmesedni az öltönyös okoskodásba.

Jelenleg a legfontosabb feladata mindenkinek az, hogy a köz érdekében otthon maradjon és betartsa az alapvető higiéniai előírásokat. Sokak számára megterhelő lesz a következő néhány hónap, most minden segítséget meg kell adnunk azoknak akiknek erre szükségük van. Közben viszont ne felejtsük el, hogy olyan emberek irányítják az országunkat akiknek egyetlen céljuk van: a hatalom megtartása minden áron!

A bejegyzés trackback címe:

https://kbnyvrts.blog.hu/api/trackback/id/tr1715545652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása