Kőbányai Virtus

Fuss a szobádban!

#karanténkontent #3

2020. április 03. - Kőbányai Virtus

Az üres budapesti utcákat bemutató videók is jól példázzák, hogy sokunk élete megváltozott amióta a koronavírus járvány valósággá vált nálunk is. Aki csak teheti otthon marad, kevesebbszer megy bevásárolni, nem érintkezik még a legközelebbi családtagjaival sem, ha azok veszélyeztetettek. Távmunka, digitális oktatás skype-os sörözés. A kényszer előhozza a kreatív energiákat. Én is felülök a kontentvonatra és ajánlok néhány a lakásban végezhető tevékenységet, hogy közösen tudjunk fejlődni a karantén ideje alatt is!

3. Az állóképesség növelése

Azt hiszem akkor érezzük igazán értelmesnek az életünket, ha mindig van olyan területe ahol fejlődünk. Különösen igaz ez a karantén idejére, amikor rajtunk kívül álló okok miatt amúgy is megváltozik az életünk. Miért ne vegyük a kezünkbe az irányítást? Sokszor megígérted már magadnak, hogy végre el fogsz járni sportolni, hogy ne jelentsen problémát felsétálni a harmadik emeletre? Végre itt a lehetőség. Lecsökkentek a lehetőségek a szbadidó eltöltésére, így végre tuti jut időd egy kis mozgásra. Egy előző írásomban erősítő átmozgató gyakorlatos könyvről írtam, most pedig az állóképesség növelésében szeretnék egy kicsit segíteni.

Fuss, akár a szobádban is!

A futáshoz szerencsére nem kell sok eszköz. Ha találsz otthon kényelmes cipőt és ruhát már meg is vagy! A futanet oldalán találsz terveket, amelyek fel tudnak készíteni a kívánt távra. Én mivel már rég sportoltam rendszeresen ezért a legrövidebb távot választottam. Fél év alatt szeretnék felkészülni 5 kilóméter lefutására. Mivel most a legjobb a bent maradunk a négy fal között ezért én most inkább az egyszerű terpesz-zár gyakorlatot végzek futás helyett a megadott időtartamig. Itt egy rövid videó arról, hogy mire kell figyelni a gyakorlat kivitelezése közben.


Ahhoz, hogy ne csak egy jó ötlet maradjon az edzés mindenképpen jelöld ki előre a napokat és a pontos időt amikor végezni fogod a gyakorlatokat. Ezt rögzítsd a naptáradban, állíts be hozzá emlékeztetőt a telefonodon. Így már csak elkezdeni kell és máris nagyon sokat tettél az egészségedért.

Jó sportolást!

A bejegyzés trackback címe:

https://kbnyvrts.blog.hu/api/trackback/id/tr9715573842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása