Kőbányai Virtus

Diktatúra épül Magyarországon?

2020. április 01. - Kőbányai Virtus

Ma reggel robbant be a hír, hogy Semjén Zsolt, aki amúgy Orbán megbetegedése esetén vezetné az országot, (agybaj) még pénteken benyújtott egy úgynevezett salátatörvényt. Nem azért saláta, mert zöld ügyek vannak benne vagy mert olyan egészséges lenne, hanem mert mindenhonnan összeszedett intézkedéseket szórnak bele. Sokan még nyugtatgatták az hangos ellenzékieket, hogy nem lesz baj a korlátlan felhatalmazásból, csak a védekezéshez kell. Ehhez képest a következőket sikerült beleszórni a finom kis salátába:

diktator.jpg

1. Kormányhivatalnokokat ültetnek a polgármesterek feje felé a veszélyhelyzet alatt

Jelenleg a polgármesterek dönthetnek azokban az ügyekben amelyek a közgyűléshez tartoznak nem veszélyhelyzet alatt. Ez nyilván érthető, hisz pillanatok alatt kell döntéseket hozni, sokszor nincs lehetőség átfuttatni ezeket a bizottságokon. Az új törvény az így szuverén módon döntő polgármester felé még egy kormányzati vétólehetőséget is tesz. Így csak azt valósíthatja meg a polgármester amit a kormány neki megenged. 

(4a) A polgármester, a főpolgármester, illetve a megyei közgyűlés elnöke (4) bekezdés szerinti döntéséhez szükséges a megyei, fővárosi védelmi bizottság előzetes jóváhagyása. A megyei, fővárosi védelmi bizottság az előzetes jóváhagyás tekintetében a döntési javaslat beérkezését követő 5 napon belül köteles dönteni, amely határidő jogvesztőnek minősül.

2. Újraindítják a Városliget projektet

(1) Az 1. § (1) bekezdése szerinti ingatlanon, valamint ezen ingatlanból telekalakítási eljárásban hozott, véglegessé vált döntés alapján kialakított ingatlanokon megvalósuló beruházások az Ngtv. szerinti kiemelten közérdekű beruházásnak minősülnek.

(2) Az (1) bekezdés szerinti ingatlanok tekintetében változtatási tilalom nem alkalmazható.

(3) Az (1) bekezdés szerinti ingatlanokra vonatkozó önkormányzati rendeletet a (2) bekezdésben meghatározott eltéréssel kell alkalmazni. Amennyiben önkormányzati rendelet a (2) bekezdésben foglaltakkal ellentétes vagy azzal nem összeegyeztethető előírást tartalmaz, akkor helyette a (2) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni.

A Budapestiek egyértelmű akarata ellenére folytatják. Tehát ebben a világméretű válsághelyzetben, kiemelten fontossá vált, hogy tovább folytassák a Városliget betonozását. Elképesztő, hogy a megalomániájuknak nem tudnak parancsolni.

3. Betiltják a nemváltoztatást

Bár már évek óta nem engedik bejegyeztetni a nemváltásokat, most erre még rátesznek egy lapáttal. Eddig azok a transszexuális emberek, akiknél a törvény alább olvasható indoklásával szemben nem egyértelmű,  hogy milyen neműek a bíróságon kérhették nemük megváltoztatását. Az új törvény nem engedi ezt meg, azt lehet csak használni amit születéskor beír az orvos. Nyilván erre is a járványhelyzet miatt volt szükség és nem azért, hogy a bigott közönségüket kiszolgálják. 

Az anyakönyvbe bejegyzett nem, tulajdonképpen az orvos által megállapított tényen alapul, amelyet az anyakönyv deklarál. Az anyakönyv ellenkező bizonyításig a bejegyzett tényeket, jogokat igazolja, tehát jog keletkeztető hatása nincs. Az anyakönyv által deklarált nem alapján azonban már jogok, illetve kötelezettségek keletkezhetnek, ennek megfelelően szükséges a születési nem fogalmának meghatározása. Tekintettel arra, hogy a biológiai nem teljes megváltoztatása nem lehetséges, jogszabályban szükséges rögzíteni, hogy ennek megváltoztatására az anyakönyvi nyilvántartásban sincs lehetőség

4. Kormányzati embereket ültetnek a színházak felügyelőbizottságába

(10) A (9) bekezdésben meghatározott esetben a színház felügyelő bizottságának létszáma 5 fő lehet, akik közül 3 főt a miniszter jogosult megbízni és a megbízásból visszahívni.

Ez valószínűleg megint a budapesti ellenzéki vezetésnek szól, hogy nehogy azt gondolják, hogy lehet nem ideologikus színházat csinálni. Budapest Főpolgármestere Karácsony Gergely így nyilatkozik az egészről.

A trend egyértelmű. Orbán és bandája képtelen belenyugodni, hogy veszítettek az önkormányzati választásokon. Ezért most a koronavírus okozta zaj és káosz közepette nyílt háborút indít az ellenzéki vezetők ellen. Bezárja a parlamentet, kormányembereket ültet a polgármesterek felé és a Városligeten bemutatja, hogy bármi áron végigviszi a neki fontos projekteket. Már a demokrácia díszleteit is lerombolták, nem szólhat már bele senki a döntésekbe. Orbán és szűk csapata egyénileg határoz meg mindent aminek közösségi döntésen kéne alapulnia. A megválasztott vezetők alól pedig folyamatosan húzzák ki a szőnyeget, hogy nehogy meg tudjanak állni a lábukon. Nem tudom mi adhatna reményt, talán az, hogy vannak még emberek a küzdenek a közösségért és vállalják ezért a személyes lejáratást is. Támogassuk most az egészségügyi dolgozókat, akik nem kapnak sürgősségi fizetésemelést, azokat akik ellátnak minket élelemmel, de közben minden fórumon mondjuk el, hogy az országban elesett a demokrácia. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kbnyvrts.blog.hu/api/trackback/id/tr7415580688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása