Kőbányai Virtus

FelKonczolták az ellenzéket?

2020. október 12. - Kőbányai Virtus
Tegnap a Borsod 6-osban tartott időközin az ellenzék elveszítette a választást. Az értékelés egyértelműnek tűnik: a Fidesz két éve is és most is 50%-on van, ami egyértelmű győzelmet jelent. Ettől függetlenül érdemes pár következtetést levonni az ellenzéki nézőpontból.
 

Bejött a papírforma

Az összes értelmezhető támogatással rendelkező ellenzéki párt összefogására nem indultak meg a bizonytalanok tömegei az urnákhoz, hogy leváltsák a Fideszt. Legalábbis ebben a körzetben nem. De várhatóan az ország nagyobb részében hasonló lehet a helyzet '22-ben. A 106 közös ellenzéki jelölt szükséges, de nem elégséges feltétele a választás megnyerésének. Szükség van a közös vízió bemutatására, egy elfogadható miniszterelnök jelöltre és a belső csatározások elnémítására. 

Összeadódtak a szavazatok

A választás időközisége miatt a részvétel alacsonyabb volt mint '18-ban. De a szavazatarányok alig változtak. A valódi változás abban történt, hogy az MSZP-P és a Jobbik szavazatai összeadódtak. A LMP szavazataránya pedig egy másik harmadik utas ellenzékinél csapódott le. Sokan mondták korábban, hogy az ellenzéki pártok szavazóinak számát nem lehet egyszerű összeadással kiszámolni. Érthető, hogy korábban a teljesen különböző ideológiákat megfogalmazó pártok együttműködése elképzelhetetlennek tűnt, ám mára a Fidesz olyan helyzetet teremtett, amelyben az ellenzéki szavazók egyszerűen csak a NemFideszre szavaznak.

Talán a legocsmányabb kampány jön '22-ben

Kampánykrumpli, milliók facebook kampányra, a sajtó teljes kizárása. Ezek jellemezték a Fidesz kampányát B-A-Z megyében. Ezen kívül ellenzéki politikusok állítása szerint a falvak polgármestereit arra ösztönözték, hogy a Fideszes jelöltet támogassák a kampányban. A Fideszes propaganda folyamatosan támadta és lejáratta az ellenzéki jelöltet, aki nem tudott a saját pártja színeiben elindulni, mert a bíróság nem akarta bejegyezni a Jobbik új elnökét. A Fideszes jelölt pedig minden platformjukon megjelent, az MTI minden mozzanatáról beszámolt. A jelenlegi kiélezett helyzetben minden választás országos szintre emelkedik, de '22-ben Orbán Viktor az életéért fog küzdeni. Ezért a teljes Fidesz tagság, az összes polgármester, államtitkár, közéleti megmondó és mindenki aki kifizethető vagy megfélemlíthető háborús propagandát fog közvetíteni. Minden jogi kiskaput ki fognak használni, hogy nehezítsék az ellenzék pályára lépését.
Már régóta tudjuk, hogy a harc Orbán Viktorral sok áldozattal fog járni. Most arra van szüksége az ellenzéknek, hogy összekapaszkodjanak és minden eléjük gördített akadályt közösen ugorjanak át!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kbnyvrts.blog.hu/api/trackback/id/tr2116236844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása