Kőbányai Virtus

Nettó hazaárulás: a *fidesz* a koronavírus járványt is az *ellenzék* elleni uszításra használja fel

2020. március 27. - Kőbányai Virtus

Nemrég jelent meg egy produktum a 888-on ezzel a címmel, a fidesz helyett Vágó Istvánnal az ellenzék helyett pedig a kormánnyal. Miután Orbán Viktor belátta, hogy most nem tud migránsozni, mert magyarok is hozzák-viszik a vírust és Soros Györgynek sem sok szerepe lehet benne, ezért most újra az ellenzék és az EU ellen hergel hazugságokkal.

Az ellenzék csőbe húzása

A propaganda által koronavírus-törvénynek, az ellenzék által diktatúra-törvénynek a független médiák pedig felhatalmazási törvénynek hívták azt a javaslatot amit a fidesz el fog fogadni a jövő héten. Ezzel túlterjeszkedhet a katasztrófavédelmi törvény határain és meghatározatlna időre magához ragadja a kormány a törvényalkotást a parlament helyett. De még mielőtt ezt megszavazták volna a kétharmaddal úgy gondolták rúgnak még egyet az ellenzéken és úgy állítják be őket, mint akik a járványnak szurkolnak. A trükk a kövektező: 

  • Le fognak járni a veszélyhelyzetben hozott rendeletek
  • Erre hivatkozva sürgősséggel próbáljuk meg elfogadtatni a felhatalmazási törvényt, amihez 4/5-öd kell, tehát ellenzéki szavazatok is, mert a házszabálytól eltérően szavaznák meg
  • Mivel ezt nem szavazzák meg fogjuk rájuk, hogy a vírusnak szurkolnak
  • A lejárt rendeleteket hosszabbítsuk meg a jog adta lehetőségekkel

 Az atv egyenes beszédében Farkas Örs úgy állította be a helyzetet, mintha az ellenzék nélkül nem tudna mit tenni a kormányzat, ami egyáltalán nem igaz. Ez ma ki is derült, mert Müller Cecília meg is hosszabbította a rendeleteket a veszélyhelyzeti jogkörével, írja az index.hu.  Az ellenzék nehéz helyzetben volt, de belesétált a csapdába, mert el kellett volna fogadnia a házszabálytól való eltérést, majd nem megszavazni a valódi törvényt. Hiszen a törvény megszavazásához már csak kétharmad kell, ami úgy is megvan a fidesznek így max egy héttel előbb szavazzák meg maguknak a korlátlan hatalmat. 

A helyzet jobb megértéséért nézzétek meg ez az interjút Schiffer Andrással:

Hazugság ez EU-s pénzekről

Orbán szokásos péntek reggeli kinyilatkoztatásában azt mondta, hogy nem számíthatunk az EU-ra, mert hát ugye Brüsszelt meg kell állítani és a keleti nyitás milyen jól sikerült. Gulyás Gergely is arról beszélt, hogy az EU inkább hátráltat minket a járvány kezelésében. 

Ezzel szemben tegnap az EU-s parlament amely a magyarral ellentétben képes online ülést tartani segélycsomagot szavazott meg Magyarország számára, mint ahogy erről Cseh Katalin és Donáth Anna Momentumos Ep képviselők beszámoltak. Való igaz, hogy az országok gyorsabban tudtak reagálni egyedül, minthogy megvárják az EU-s terveket, ettől függetlenül az EU-s szervek dolgoznak azon, hogy segíteni tudják a járvány elleni védekezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://kbnyvrts.blog.hu/api/trackback/id/tr8415563752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása